Tip! Linkbuilding med brug af Google Alerts!

Jonas Bauer
juli 1, 2020

Linkbuilding er noget af en udfordring. Hvor skal man starte? Og Hvilke sider kunne være relevante at få links på?

Linkbuilding er et vigtigt aspekt med din SEO-optimering. For at google skal finde dine sider eller artikler, skal søgemaskinen bruge links fra eksterne hjemmesider. Jo flere links desto bedre. Men, vær lige OBS på kvaliteten af dine backlinks, for ikke alle links er ligemeget værd. Faktisk kan nogle links have en negativ effekt på din hjemmeside

Vidste du at google's værkstøjer kan gøre linkbuilding nemmere for dig? Her snakker jeg hverken om Google Analytics eller Google Search Console - nej, selvom de har mange gode værktøjer, gætter jeg på at du ikke bruger dem alle.

 

I dette indlæg vil jeg fortælle dig hvordan, du kan bygge links med hjælp af Google Alerts som værktøj.

 

Hvad er Google Alert så?

Googles søgemaskine har en gigantisk serverdatabase der indeholder hundrede billioner af hjemmesider. Google Alerts hjælper dig med at finde det relevante indhold for dig, så du ikke behøver at kravle igennem mange timers sider for at holde dig opdateret på et bestemt emne - Google Alert gør det for dig.

 

Eksempel:
Du interesserer dig for sportsbiler. Der findes et hav af magasiner, nyheder, hjemmesider der kan holde dig opdateret på netop dette, men det er næsten umuligt at følge med i alle udbyderne. Det Google Alert så tillader dig at gøre, er at lave underretninger på hvilket som helst emne, overskrift eller nølgeord du vælger.

 

Når der så kommer nyt indlæg eller side på dine kriterier, underretter google dig det nye indhold - Smart ikke ? 😀

 

Guide til linkbuilding med google Alert

Brug google's database af hjemmesider, til at finde nemme linkbuildning muligheder og desuden uden at bruge en masse tid på undersøgelser af dine muligheder.

 

Først åben Google Alert

 

Du vil se en landingside som ser sådan her ud - husk at logge ind i toppen til højre.

 

 

Nu vil jeg gerne have dig til, at skrive dit domæne navn uden www og https - fx. norsite.dk

 

 

Du vil nok se en række underretning forhåndvisninger, men hvis du har en ny hjemmeside er det ikke sikkert du vil se nogle - Hvilket er helt fint 🙂

 

Inden du trykker på opret underretning, vil jeg gerne have dig til at trykke på "Vis valgmuligheder" og vælg de samme indstillinger som denne nedenunder -  bare med din egen mail:

 

 

Nu kan du trykke "opret underretning" og du vil bliver underrettet hver gang nogle nævner dit domæne - kan du se muligheden her? 😉

 

OBS: Hvis du bruger 2 ord i dine underretninger er det en god ide at bruge citat tegnet rundt om ("") Så får de flere relevante underretninger.

 

Jeg anbefaler du gør det samme og opretter underretninger på disse;

  • Brand navn - fx. Norsite
  • Produkt navne - Hvis du sælger et produkt eller service kan du lave en underretning omkring det
  • Branche områder - Få en underretning for noget der kan relatere til dit branche område.
  • Din mail - Få en underretning hver gang nogen deler din mail, er også en god link mulighed

 

Sådan ser mine underretninger ud.

 

Voila! Nu bliver du underrettet med linkbuildning muligheder

Hvis du er i tvivl om hvordan du skal få bygget kontakt med dine linkbuildning muligheder, hjælper vi dig gerne med, at finde den rette indgangsvinkel til første kontakt 🙂

 

Vi hos Norsite har også adgang til en masse forskellige kvalitets link, der vil kunne passe til din branche! Er du interesseret i at høre mere om hvilke links der kunne være relevante for dig? Er du velkommen til at tage kontakt.

© 2020 Copyright norsite ApS - CVR-nr. 41368799