Book et møde

Optimer din hjemmesides hastighed

En stor del af internetbrugere er generelt er meget utålmodige. Hvis en hjemmeside først indlæses efter 3-5 sekunder er der meget stor chance for de forlader siden.

Med andre ord, hvis dit website ikke indlæses hurtigt nok, går du glip af potentielle kunder. Heldigvis er der masser af ting, du kan gøre for at gøre dit website hurtigere. I dette blogindlæg gennemgår vi nogle af de mest effektive teknikker til optimering af webstedshastighed.

Reducer billedstørrelser

En af de enkleste ting, du kan gøre for at reducere dine hjemmesides indlæsningstider, er at reducere størrelsen på dine billeder.

Store billedfiler tager længere tid at indlæse, så ved at reducere filstørrelsen på dine billeder kan du forbedre din hjemmesides hastighed betydeligt.

Der findes en række måder at reducere billedfilstørrelser på, men en af de nemmeste er at bruge nogle onlineværktøjer eller betalte programmer som Photoshop.

 

Aktiver Caching

En anden nem måde at forbedre hastigheden på dit websted på er at aktivere caching.

Når du aktiverer caching, gemmer dine besøgendes browsere visse filer fra dit websted, så man ikke behøver at downloade disse filer, hver gang de besøger dit websted. Dette fremskynder indlæsningstiden ved efterfølgende besøg, fordi browseren ikke behøver at downloade alting igen hver gang. Hvis du har WordPress kan du aktivere cache med hjælp af plugin.

Hvis du ikke bruger WordPress, kan du tilføje caching-kode direkte i din .htaccess-fil.

 

Minimer HTTP-anmodninger

Hver gang nogen besøger en af dine websider, sender deres browser en HTTP-forespørgsel til din server for at hente siden.
Jo flere ressourcer en side har (f.eks. billeder, CSS-filer, JavaScript-filer), jo flere HTTP-forespørgsler kræves der, og derfor tager det længere tid for siden at blive indlæst.

For at minimere HTTP-forespørgsler og forbedre indlæsningstiden kan du kombinere flere små CSS- og JavaScript-filer til én stor fil.

 

Websteder har en begrænset tid - 3 sekunder eller mindre - til at gøre et godt indtryk på de besøgende, inden de trykker på den frygtede "tilbage"-knap. Så hvis dit websted er langsomt, er der stor sandsynlighed for, at du mister potentielle kunder.

Du kommer langt ved at sørge for billedefilerne ikke er for store. Men, hvis det ikke er nok - eller har brug for hjælp til din hjemmesides hastighed, så kan du trygt tage kontakt til Norsite.

Se også

© 2022 Copyright Norsite ApS - CVR-nr. 41368799
phonefacebooklinkedinangle-downenvelopecrossmenu