Hjemmesideoplevelse - er du klar til Googles nye algoritme?

Online synlighed
Jonas Bauer
november 3, 2020

Opdateringen kan have konsekvenser for din online synlighed.

Bare rolig - Google har heldigvis offentliggjort nyheden i god tid, så man kan nå at gøre noget ved det for at beholde din online synlighed

 

Algoritmeopdateringen omhandler en måling af dine brugere, om hvorvidt de kan lide din hjemmeside eller ej. Formålet med opdateringen er at sikre, at de hjemmesider der er i toppen af søgeresultaterne, ikke giver brugerne dårlige oplevelser. Opdateringen vil ske engang i året 2021.

 

 

Er din hjemmeside klar til opdateringen?

Har du allerede en god brugervenlig og spændende hjemmeside, så har du ikke noget at frygte. En af de måder du kan tjekke op på din hjemmesideoplevelse, er med google analytics. Hvis du ikke har integreret Google Analytics endnu, anbefaler jeg at du får det gjort.

 

Du kan få et hurtigt indblik i brugernes oplevelse af din hjemmeside, ved at kigge på din afvisningsprocent. Hvis din afvisningsprocent er høj, tyder det på du har en hjemmeside der kan opleve konsekvenser af opdateringen.

En "afvisning" opstår, når nogen besøger din hjemmeside og forlader den uden at interagere yderligere med din side.

Din afvisningsfrekvens viser dig procentdelen af ​​dine besøgende, der hopper ud af din hjemmeside

 

En afvisning kan ske hvis:

  • Brugeren klikker på et link til en anden hjemmeside
  • Brugeren klikker på tilbage knappen for at forlade hjemmesiden
  • Brugeren lukker fanen
  • Skriver en ny URL adresse
  • Session timeout (inaktiv)

 

 

Hvordan får man en lavere afvisningsprocent?

- Spørger du måske dig selv? 🙂

 

I denne sektion vil jeg komme med nogle forslag til hvordan du får en lavere afvisningsprocent og dermed også er mere sikker i din SEO  synlighed i året 2021.

 

1. Optimering af din sidehastighed.

Som det første vil jeg altid kigge på din hjemmesides hastighed. Med en hurtig hjemmeside får dine brugere også en bedre brugeroplevelse og et god førstehåndsindtryk.

Her handler det tit om dine billeder der skal være optimeret til web, eller din kode der skal komprimeres ned til en mindre størrelse. Der er mange ting man kan gøre for at forbedre din hjemmesides hastighed.

 

Hvis du ikke er helt klar over hvad eller hvordan du skal starte, kan du få en GRATIS hjemmeside vurdering her hos Norsite. Vi befinder os i Thisted, men kan sagtens sende dig rapporten digitalt. Det er en helt uforpligtende service.

 

2. Pop-up reklamer og spørgeskemaer.

Der er ikke noget mere irriterende end pop-ups der lige pludselig dukker op over indholdet og den tekst man er i gang med at læse. Jeg vil råde dig til at vurderer, hvor vigtig pop-up i virkeligheden er for din hjemmeside.

 

Hvis du vurderer at det er relevant for din hjemmeside, er der nogle fejltagelser du burde undgå. De mest væsentlige er dårlig timing, forkert målretning eller værdiløst indhold.

 

3. Minimer brugen af eksterne links.

Hvis du har en masse links fra eksterne hjemmesider, kan din afvisningsprocent blive forhøjet. Hvis brugeren klikker på links vil det tælle som en afvisning. Det bedste ville være at lave interne links der passer til det indhold siden omhandler.

 

4. Byg en tydelig navigation til hjemmesiden.

En af de største irritationsfaktorer, efter min mening, er hvis man ikke kan finde det indhold man søger efter. Afvisningsprocenten vil kun blive forhøjet, hvis man ikke har en tydelig navigation. Selv hvis man rent visuel har en flot hjemmeside, men navigationen ikke stemmer kan det ødelægge brugeroplevelsen.

 

Det er op til dig selv og dine besøgende, hvad en god navigation kunne være.

En god tommelfingerregel er, at brugerne skal få det indhold de forventer når de klikker sig videre i din navigation. En anden måde at have en god informationsarkitektur på, er at begrænse sig. Får den besøgende alt for mange valgmuligheder på din landingsside, kan dette virke uoverskueligt og frustrerende.

 

5. Relevant indhold

Det klart - og behøver næsten ikke mere forklaring.
Hvis man har indhold på sin hjemmeside der er skræddersyet til målgruppen der både er relevant og givende, bliver de længere og interagere mere på siden.

 

Hos Norsite hjælper vi gerne med at lave noget fedt indhold om det så handler om tekstforfatning, grafisk design, billeder og foto, så hjælper vi dig hele vejen.

 

Har du brug for hjælp til at sikrer din/jeres online synlighed inden den nye algoritme bliver lanceret 2021, er du velkommen til at kontakte os her 🙂

 

Du kan også læse mere om algoritmen her

© 2020 Copyright norsite ApS - CVR-nr. 41368799